Семейна фотосесия - подготовка

14 Април 2018г.

Как да се подготвим за семейна фотосесия - част 2

Как да се подготвим за семейна фотосесия
Това е продължение на статията Подготовка  за семейна фотосесия
Как да се подготвим за семейна фотосесия

Облекло за семейна фотосесия

За да получите семейни снимки , пресъздаващи чувство за приятелство и хармония в семейството, трябва да помислите и да подготвите няколко комплекта дрехи  за всички участници във фотосесията (включително и за домашните любимци).

На първо място, облекло за родителите и децата трябва да бъде в един стил и цвят. Важно е да се избегне несъвместимостта в цветовете и не забравяйте, че дори и контрастът, когато се използва правилно, може да осигури интересен художествен ефект. Гъвкава опция, към която може да прибегне всяко семейство, са дънките или тъмни поли, панталони, в комбинация с леки тениски или пуловери.

Стилен вид придават идентичните тоалети за баща и син, майка и дъщеря.

Ако детето е под две години, тогава е възможно да се използват различни цветове дрехи, от тези на родителите, за да се открои. За снимки, в които искате да участва само детето, също е важно да вземете дрехи и аксесоари,  свързани помежду си стилово и цветово. Но не прекалявайте с много ярки гами. Хармоничното съгласуване на тениски или рокли в спокойни, нежни тонове, ще изглежда много по-благоприятно от крещящите  лъскави модели с надписи.

Мама трябва да е красива

Специален съвет за красиви майки. Семейните снимки, като правило, не може да минат без ваше участие. Нужно е майката да отдели от своето ценно време, за да се подготви за фотосесията, ако иска да изглеждате добре поддържана и атрактивна на снимките.

Направете, дискретен дневен грим в меки тонове, перфектен маникюр и педикюр, обърнете внимание на косата си - това е най-малкото, което трябва да направите в деня на фотосесията. Но също така се уверете, че всички деца и таткото са с чисти нокти и коса.

.

Игри и играчки 

За децата, особено тези, по-малки от две години, фотосесията трябва да се превърне в игра, която да ги забавлява и да отвлече вниманието им от снимачния процес. Така че, не забравяйте да вземете за фотосесията няколко от любимите им играчки. Всичко което е интересно на бебето, всичко, което привлича вниманието му и няма да му позволи да се отегчи, трябва да е подготвено на снимачната площадка.

С по-големи деца, могат да бъдат от полза и да гарантират успеха на фотосесията, всякакви чудотворни родителски трикове, като обещание за лакомство или посещение на любимо място, след приключване на снимките.

Храна и напитки

При подготовката за семейна фотосесия, няма да сбъркате, ако вземете освежаващи напитки (чай, сок, задължително вода) и лека закуска. Децата, ще се радват да се разсеят, с нещо малко за хапване. Солети, бисквити, някакъв плод или бонбони. Тези малки удоволствия, ще помагат за поддържането на доброто настроение.

Мама, татко и аз - щастливо семейство!

 

И накрая. В навечерието на семейна фотосесия избягвайте кавгите помежду си и не се карайте на детето. Пригответе се за този ден като за празник. Заснемането на фотосесия е забавно и интересно приключение и за децата и за възрастните.

По време на снимките не мислете за фотографа, за позата и за изражението си. Бъдете естествени! Не се колебайте, а се прегръщайте и целувайте детето, все едно няма непознати хора. Играйте и общувайте с него, покажете своята топлина и грижа. Бъдете спокойни и весели, без изкуствени усмивки, Така всяка една снимка, ще се превърне в скъп спомен от уловения щастлив момент!

Как да се подготвим за семейна фотосесия
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg