Често задавани въпроси

Как протичат фотосесиите и как да се подготвим за тях?

Ако желаете да си направите семейна или детска фотосесия и ви е за първи път, вероятно имате много въпроси, които да ни зададете. Тук ще се опитамe да отговорим на най-често задаваните въпроси.

1. Трябва ли да се запиша предварително, когато искам детска или семейна фотосесия в Пловдив?

Снимачният ден винаги се планира предварително. Добре е да се чуем и да обсъдим удобен и конфортен за детето час. Най-добре е да запазите час за фотосесия, след като детето стане от сън и се е нахранило. Важно е малкият фотомодел да се чувства комфортно. Това е първата стъпка към получаването на добри снимки от фотосесията. Може да запишете час за фотосесия, с обаждане на телефон: 0889401505, на лично съобщение във фейсбук страницата ни или през формата за контакт.

Въпроси за заснемане на детски фотосесии

2. Защо трябва да чакаме толкова дълго, за да си получим снимките от фотосесията?

Обработката на заснетия материал е доста по-дълъг процес отколкото самата фотосесия. Първоначално снимките се конвертират от формат RAW във формат JPG. При конвертирането се прави корекция на светлина, контраст, коригират се цветността и баланса на бялото и т.н. След като минат през основната корекция, следва ретуш и ако се налага арт обработка. Много по-добре е да почакате и да получите един наистина качествен продукт, отколкото претупани набързо снимки. Снимките се получават от 10 до 30 календарни дни в зависимост вида на фотосесията, но ако сме много натоварени може да отнеме и повече време. Ако желаете да получите снимките си по-бързо, може да поръчате експресна поръчка със срок до 3 дни, като оскъпяването е само 30% над цената на фотосесията.

Въпроси за заснемане на детски фотосесии

3. Защо получавам само обработените снимки, а не всички кадри от фотосесията?

Необработените снимки са като полуфабрикат, те не са завършен продукт. Вие не отивате в ресторанта за да си поръчате замразена пица, искате да получите нещо, което е направено добре. Така е и с професионалната детска фоторафия. Фотографът като творец, държи крайния продукт който дава на клиента да бъде най-доброто, което може да създаде. И въпреки скъпата техника, знанията и уменията, които постоянно трупа, няма как от всички кадри да се получат шедьоври. Много по-добре е да получите от детската или от семейната фотосесия 10-20 кадъра, идеално обработени до съвършенство - ретуширани с корекция на цветовете и художествено обработени, отколкото много недовършени снимки, на които няма да се харесате.

4. Предстои ни семейна фотосесия. За първи път ще ни е и не знаем как да позираме. Какво да си подготвим?

За да си направите семейна фотосесия не е нужно да сте професионални модели. И не е нужно да позирате - бъдете естествени. Задачата на фотографа е да ви предразположи, за да се случи това, особено децата. Не се притеснявайте и просто бъдете себе си. Относно това какво да си носите, всичко е относително. Зависи каква е идеята на фотосесията. Най-добре е предварително да се видим или чуем и да обсъдим подробностите.

Въпроси за заснемане на детски фотосесии

5. Имате ли набор от стандартни аксесоари / облекла / декори за детска фотосесия?

В студиото разполагаме с много и разнообразни декори и аксесоари. Имаме също така и дрешки за деца на различни възрасти. Но е по-добре е вие да си носите дрешки, а ако харесате нещо от нашите и ви стане като размер, не е проблем да го ползвате.

6. Къде по-добре да бъде заснета фотосесията - у дома, на улицата или в студиото?

Разбира се, за всяко дете, а и за родителите е много по-удобно и по-лесно да се направи фотосесия у дома. Първо - всичко ви е под ръка, и второ - много по естествено е, семейната фотосесия да бъде извършена в уюта на дома. Същото се отнася за фотосесия на новородено бебе. За целта може да се използва вашият апартамент, къща вила -навсякъде, където да се чувствате добре. Но има моменти, когато семейната фотосесия не може да се осъществи в дома ви – поради ремонт, преместване, недостатъчно място и така нататък . За тази цел, ще ви предложим да използвате за повече удобство студиото ни, където разполагаме с качествено професионално осветление, много декори за детски фотосесии и интериорни елементи. А ако времето позволява, защо да не направим на детето ви фотосесия сред природата. Изберете красиво място в парка и ще се получат чудни снимки. Детето ще може да се движи свободно и да се забавлява докато го снимаме.

Ето тук може да разгледате фотосесия в Пловдив, която направихме на Джумаята.

Въпроси за заснемане на детски фотосесии

7. Снимате ли бременни жени?

Да, предлагаме фотосесии за бременни. Добре е предварително да запазите час, за да уточним подробностите около фотосесията и да ми кажете каква е представата ви за нея - имате ли желания и предпочитания за място на снимките, да обсъдим дрехите и аксесоарите ви и др.

8. При фотосесията за бременни трябва ли да се гримирам?

Ако фотосесията се извършва в студиото, най-добре е да доведете професионален гримьор. Той ще направи лек естествен грим, с меки топли тонове, който ще бъде незабележим, но в същото време ще прикрие всички несъвършенства и ще подчертае достойнствата ви. Студийното осветление доста подчертава недостатъци на кожата и при този вид снимки всички неравности по нея изпъкват. 

9. Къде се намира студиото ви?

Студиото ни за детска и семейна фотография се намира в Пловдив, ул. "Скопие" 108. Ето тук може да намерите подробна информация как да стигнете до нас:

Въпроси за заснемане на детски фотосесии

10. Каква е цената на фотосесията?

Цената на фотосесията зависи основно от броя кадри, който ще си изберете. При нас няма оскъпяване, ако във фотосесията се включат родителите или фотосесията е за двете ви деца. Тук може да разгледате подробно цените на фотосесиите:

11. Може ли да купя ваучер за подарък?

Да, може да закупите ваучер, за да подарите фотосесия. Предлагаме най-различни интересни варианти на ваучери, с дизайн, подходящ за повода, по който ще бъдат подарени. Може да разгледате някои от тях тук:

12. Снимате ли събития, кръщенета, рождени дни, сватби?

Да, предлагаме заснемане на събития. Ако се интересувате от заснемане на сватба, посетете официалния ни сайт за сватбена фотография. Повече информация за фотозаснемане на кръщене може да намерите в блога ни. За заснемане на рожден ден прочете тук.

13. Снимките ще бъдат ли публикувани в интернет?

Ние използваме снимките за да обогатим портфолиото си. Качваме ги във фейсбук и официалния ни сайт за детска фотография, за да може нашите клиенти да добият представа за нашата работа. Най-вероятно и вие сте видели снимки, които сме качили в интернет и затова сте се обърнали към нас. Ако ги нямаше тези снимки нямаше как да разберете какво предлагаме и как снимаме. Когато снимаме ние снимаме не само за клиента, ние снимаме за да представим нашата работа по възможно най-добрия начин. Ако нямаме правото да използваме тези снимки, няма да вложим всичко от себе си и да постигнем желания резултат. В такива случаи е по-добре изобщо да не снимаме, защото взаимно ще си изгубим времето и двете страни ще останат неудовлетворени от резултата. 

14. С какво работно време сте?

Работното ни време е според ангажиментите, които имаме. Може да запишете час за фотосесия всеки ден, дори за събота и неделя или през седмицата до 19:00ч. Не сме постоянно в студиото, така че трябва да имате предварително запазен час. Дори и да сме там, ако в този момент снимаме, няма да можем да ви обърнем необходимото внимание.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg