Как да се подготвим за детска фотосесия

17 Януари 2018г.

Детска фотосесия. Какво трябва да знаем и как да се подготвим?

Как да се подготвим за детска фотосесия

Снимането на деца e нещо специално и емоционално. В крайна сметка, само дребосъците се държат пред камерата така искрено и естествено! Следователно всеки кадър от детската фотосесия става неповторим шедьовър.

 Как най-добре да се подготвите за детска или семейна фотосесия, без нищо да помрачи настроението ви? Фотосесията може да се проведе в студиото, на открито (на полето, край реката, в парка и т.н.) в дома ви или на други места. Трябва най-напред да ни информирате за идеите си и желанията, така че да можем да ги обсъдим предварително. Ако нямате някакви конкретни идеи, ние с радост ще ви помогнем да решите каква фотосесия искате и как може тя да се реализира

Как да се подготвим за детска фотосесия

Основното предимство на снимането на фотосесия в студио е възможността да се използва подходящо осветление с различни модификатори на светлината, които ще спомогнат за постигане на желания светлинен ефект. Не по-малко важен е фактът, че в студиото разполагаме с голям избор на различни интериори и фонове, които ще направят снимките още по-оригинални. Недостатъкът на тази вид детски фотосесии е ограниченото пространство за движение на детето. В студиото осветлението и декорът са разположени на малка площ и трябва да накараме децата да се съобразяват с това пространство, което е доста трудна задача за малките палавници. Понякога децата се стресират от непознатото ново място, затова ние съветваме родителите да вземат любимите им играчки, за да може детето да се залисва с игра и по-бързо и лесно да свикне с новата среда. Ние превръщаме фотосесията в студиото в игра, като постепенно включваме различни играчки и аксесоари.

Детска фотосесия сред природата е идеалното решение при хубаво време. Тук бебето не се ограничава, не е нужно да правим и невъзможното за да го задържим в кадър, защото ние го следваме в игрите му и го заснемаме. Повечето деца толкова се залисват в игрите, че като цяло спират да обръщат внимание на фотографа, което ни дава възможност да направите много интересни и емоционални снимки. Предимство на фотосесиите на открито е, че могат да се намерят много различни и интересни места за тяхното провеждане. Недостатък е, че тези фотосесии на естествена светлина трябва да се провеждат само в тази част от деня, когато светлината е подходяща за снимки.

Как да се подготвим за детска фотосесия
Фотосесия във вашия дом е едно чудесно решение, когато времето е лошо и нямате възможност да посетите студиото ни за детска фотография. Тя също така е и много подходяща за новородени бебета до 40 дни. Голямо предимство на фотосесиите у дома е, че децата се чувстват "по-спокойни", което ги прави по-лесно за фотографиране. Снимането у дома е удобно и за родители — всичко необходимо на една ръка разстояние. Недостатък на този тип фотосесии е не само еднообразието на мястото, но и некачествената светлина, неподходяща за снимки, както и цветовете на стените, които могат да повлияят неблагоприятно на снимката.
Как да се подготвим за детска фотосесия

Ако имате въпроси или решите да се възползвате от нашите фотографски услуги, не се колебайте да се свържете с нас, чрез формата за контакт или пишете на пощата ни: heaven_studio@abv.bg. Може да ни пишете и на фен страницата ни във фейсбук.
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg